Idag skulle jag och Wilmer göra chokladbullar. Istället hamnade jag i klädkammaren med mina kokböcker och fastnade för ett enkelt recept på bananmuffins i en av viktväktarnas kokböcker. Goda blev de!
Bananmuffins (10st)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl brun farin
1 tsk mald kanel
2 bananer
1,5 tsk juice från pressad citron
50 g flytande margarin
1 dl lättmjölk
1 ägg
2 tsk bakpulver
1 dl brun farin
1 tsk mald kanel
2 bananer
1,5 tsk juice från pressad citron
50 g flytande margarin
1 dl lättmjölk
1 ägg
Värm ugnen till 175 grader och ställ 10 muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, bakpulver, farinsocker och kanel i en bunke. Skala och mosa bananerna med en gaffel. Lägg bananerna, citronsaft, margarin, mjölk och ägg i mjölblandningen. Blanda allt till en jämn smet, men överarbeta inte eftersom muffinsen då blir kompakta vid gräddning. Klicka ut smeten i formarna och grädda i ugnen ca 20 min. Låt muffinsen kallna på galler.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar