Idag är det alltså måndag, vilket just idag innebär lämning av wilmer hos fia, morgonpromenad med Tilda, hem för lunch (och blogg som nu), in till stan för babyrytmik, hem igen för lite tvätt mm innan det är dags för att hämta wilmer. Sen är klockan fyra och maten börjar förberedas. Jag brukar annars använda måndags eftermiddagarna till att ta en joggingtur, men eftersom jag känner att min envetna förkylning inte vill gå bort, och jag känner att jag inte pallar med att bli ordentligt förkyld med två små barn, så hoppar jag joggingturen idag.
Apropå jogging, motion och leva nyttigt... Idag är första invägningen sen jag gick med i viktklubb. Jag satte ju ett mål att gå ner 5 kilo på 5 veckor. Efter en vecka står vågen på -1,4 kg så det var en bra start. Känns lite extra gott eftersom jag verkligen inte alls varit extremt duktigt. Jag har mest bara tänkt på att komma ut och röra på mig varje dag, äta mindre portioner, hoppa över kaka till kaffet och mindre av allt helt enkelt (och framförallt av godis mm). Det bästa är väl att godiset smakar även lite godare när jag bara tog lite granna, för då njöt jag fullt av varje bit ;-D
Nu ska jag äta lite lunch, rester från igår, riktigt smaskigt faktiskt: svampkyckling med klyftpotatis. Komponerade ihop en egen liten snabblagad och god rätt. Recept om någon blev sugen: (jag gjorde till 4 port, men eftersom det går lika bra att göra till 2 så skriver jag 2 port)
2 port Svampkyckling
- 2 kycklingfiléer
- 1 burk creme fraiche champinjon & kantarell á 2 dl (tror den hette så)
- 1 msk mjölk
- 3 champinjoner
- salt, peppar
Strimla kycklingen och bryn den i en panna. Smaksätt med salt och svartpeppar. Ta upp kycklingfilén. Skiva champinjonerna och bryn dem i pannan, smaksätt med vitpeppar. Värm under tiden creme fraichen och mjölken i en kastrull. Lägg i kycklingen i såsen och sjud några minuter så det blir genomvarmt. Servera kycklingen med tex klyftpotatis och lägg champinjonerna över kycklingen vid servering.
hoppas ni tycker om det om ni provar!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar