söndag 24 januari 2010

rapport från inskolning

Jag har ju inte rapporterat om hur det går med wilmers inkskolning hos dagmamman. Han blev ju som sagt var sjuk lagom till första dagen, men efter det har han hållt sig frisk och kunnat vara med.

Jag kände redan efter första dagen att det här kommer att bli fantastiskt bra. Var nästan lite lyrisk efteråt och det kändes som att vi fått den allra bästa dagmamma man kan tänka sig. Och det bästa av allt är att det bara känns bättre och bättre, så det kommer inte kännas jobbigt alls att lämna honom där sen, underbart!!

Rutinerna hos dagmamman (Fia) är i stort sett som hemma, vilket ju underlättar väldans eftersom våra gamla rutiner här hemma förhoppningsvis inte kommer att störas nämnvärt. Givetvis blir det ju lite andra sovrutiner, men det känns snarare positivt eftersom wilmer somnar först efter 20 i dagsläget. Nackdelen blir ju visserligen att helgerna blir lite tidigare, men lite får man ju ta ;-) Plus att vi ju är 2 som delar på det. - Fram tills vi har 1 till vill säga.... shit hur ska det gå?!

Åter till dagmamman... Hon har 2 egna barn som givetvis alltid kommer att vara där (1 kille som är 1 månad äldre än W och en flicka som är 2 år äldre). Utöver det har hon 2 andra barn som är 7 resp 5 månader äldre än w. Så sammansättningen i gruppen kan man ju inte direkt klaga på... Ska verkligen bli kul att se hur det kommer att arta sig med kamratskapet. Hittills har han mest träffat Fias egna barn, men det känns bara bra eftersom det blir en lugn inskolning så. Känns bra att han får lära känna Fia och deras hem i lugn och ro.

Nästa vecka är sista veckan för inkskolningen (vilket även betyder marcus sista vecka som föräldraledig). Då ska vi testa att lämna honom lite längre stunder, är inte direkt nervös....

Sammanfattningsvis kan jag ju bara säga att jag (vi) är sååååå nöjda med vårt val och så lyckliga för att vi haft sån tur!

kram på er alla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar